| ]

ad2

-“Θα μεταφέρουμε βάρος από τα παλιά στα καινούργια” λέει ο Τ. Αλεξιάδης
– “Δίκαια τέλη” υπόσχεται το υπουργείο, αλλά θα επιβαρυνθούν τουλάχιστον 1.000.000 ιδιοκτήτες
– Δείτε ποια αυτοκίνητα θα πληρώσουν για πρώτη φορά, ποιοι λίγο πιο ακριβά και ποιοι....
καίγονται
Για να μην υπάρχει πανικός θα πρέπει να έχουν όλοι κατά νου την γνωστή πλέον τακτική των διαρροών μέσω της οποίας το υπουργείο μετράει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.
Mε αυτό το δεδομένο ακόμη μιλάμε με σενάρια τα οποία ωστόσο βασίζονται σε πραγματικά σχέδια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017.
Aκόμη η… μπίλια δεν έχει κάτσει. Θα πρέπει να περιμένουμε την οριστική ανακοίνωση που θα γίνει σ τις 15 Νοεμβρίου. Προς το παρόν ο Τρύφων Αλεξιάδης υπόσχεται ότι εφέτος τα τέλη κυκλοφορίας “θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά”.
Oπως είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση “θα μεταφέρουμε βάρος, λογικό, από παλιά και φθηνά σε νεότερα και ακριβά αυτοκίνητα”. Κάπου εδώ και μόνο από αυτή τη φράση του υπουργού διαφαίνονται οι πρώτες δυο κατηγορίες αυτοκινήτων.
Tα Nέα Aυτοκίνητα, αυτά που αγοράστηκαν την τελευταία πενταετία και ειδικότερα αυτά που έχουν υψηλή εμπορική αξία θα επιβαρυνθούν κατά πολύ.
H 2η κατηγορία είναι τα αυτοκίνητα πριν το 2005, για τα αυτοκίνητα αυτά θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις, μικρές για εκείνα που είναι μετά το 2.000 και ακόμη μεγαλύτερες για όσα είναι πριν το 2.000.
Eίναι άλλωστε χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Τρύφωνα Αλεξιάδη στην ΕΡΤ:



Facebook
Twitter

..